Nemcsak spúrok, de még mimózák is skótkocka feltalálói.Twitteren kezdtek nyüszögni Skócia lakói, mert Magyarországon (és egyébként Romániában illetve Németországban is), ha szerepel egy viccben egy skót, akkor az vagy részeges, vagy zsugori, vagy mindkettő.

 

A Daily Record szerint nálunk egy népszerű skótos vicc az, hogy a skótok manapság már nem azért fújják a dudáikat, hogy a frászt hozzák az ellenségre, hanem azért, hogy bosszantsák a szomszédjukat. Hát ezt én egyrészt még soha az életben nem hallottam, másrészt ez nem is vicc, de legalább szar.

Sokkal viccesebb példát hoznak a román és a német, skótok kárára durranó humorbombákra: MacManus csomó pénzt ad jüótékonyságra, de olyan fontos neki, az anonimitás, hogy még a csekkeket sem írja alá. Illetve: Hogy alakult ki a Grand Canyon? Egy skót turista elvesztett a környéken 50 centet.

Jó, igazából ezek sem olyan viccesek, ahogy a klasszikus, családi ebéden, a nagybácsi által mondott, teli szájjal röhögős, DINNYÉRE SÖRT? csattanójú klasszikus sem az.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy a skótok most durciznak, hogy mégis mit gondolnak magukról a magyarok, meg hogy jó, akkor ők soha nem jönnek Magyarországra (nem is baj, úgyse költenének sokat ;DDDD).

Sőt, vannak, akik még Magyarország katonai megszállásával is fenyegetnek tehetetlen dühükben!

A lap megkérdezte a skóciai magyar konzulátust az ügyről, de ott nem kívánták kommentelni a magyarok humorérzékét.